Show filters

Blog van Jan Jansen

Rookmelders
Algemeen

Veel woningen in Nederland zijn al voorzien van rookmelders. Vanaf 1 juli 2022 moet iedere woning in Nederland voorzien zijn van rookmelders. Dit gold al langer voor nieuwbouwwoningen, maar rookmelders zijn nu ook verplicht voor bestaande bouw. De overheid wil met deze maatregel het aantal gewonden en doden door brand flink verlagen.

Waar moeten rookmelders hangen?

Op elke woonverdieping in een huis dient een rookmelder geïnstalleerd te zijn. Ook in elke besloten ruimte waar een vluchtroute doorheen loop. Dit is in het bouwbesluit vastgelegd.

Verhuizen
Verhuur

Daan en Julia zijn verhuurders die twee jaar geleden naar Singapore verhuisden vanwege de promotie van Julia bij haar werkgever. Op grote afstand wonen maakte het moeilijk om hun woning te verhuren, te beheren, te onderhandelen met potentiële huurders, het onderhoud te verzorgen en onvoorziene problemen op te lossen.

Leegstandwet
Verhuur

Om verschillende redenen kan een woning tijdelijk leeg staan. Bijvoorbeeld wanneer een woning nog niet verkocht is terwijl de eigenaar al verhuisd is, of wanneer een woning wacht op sloop of renovatie. In deze gevallen is het mogelijk om tijdelijk te verhuren met een leegstandwetvergunning.

De verschillende typen woningen/gebouwen die tijdelijk verhuurd kunnen worden met een leegstandwetvergunning zijn:

Algemeen

Wanneer je als expat in Eindhoven arriveert is het in veel gevallen een flinke uitdaging om gepaste woonruimte te vinden. Wanneer je nog niet weet hoe lang je gaat blijven of de stad nog niet goed genoeg kent om te bepalen in welk deel je graag wilt wonen, dan is het een verademing om een tijdelijke oplossing te vinden.

Inbraak voorkomen - Stoit Groep
Algemeen
Huur
Verhuur

Wanneer er ingebroken wordt in uw woning is dit vervelend. Naast diefstal van eigendommen van de bewoner, is er vaak ook een fikse schade door braak en vernieling. Daarbij blijven bewoners ook nog eens achter met een onveilig gevoel in de woning.

Een inbraak is nooit volledig te voorkomen. Maar wat kunt u doen om een inbraak te vermijden? Hoe maakt u het een inbreker extra moeilijk? En hoe goed is uw huis nu eigenlijk beveiligd?