Show filters

Blog van Robin Smith

Wat zijn expats
Verhuur

Wanneer je een woning in Nederland wilt verhuren, dan is één optie die je hebt het verhuren aan expats. Maar wat betekent dat precies voor jou als verhuurder en wat voor soort huurders zijn deze expats?

 

Wat is een expat?

Expats zijn mensen die voor werkredenen meestal tijdelijk in een ander land met ook een andere cultuur wonen. We hebben het hier over hoogopgeleiden die tijdelijk in een ander land werken. En deze expats hebben dus ook een tijdelijke woning nodig.

For rent_For sale
Verhuur

Wanneer de verkoop van uw woning niet wil vlotten en uw nieuwe huis al is aangekocht, kunt u overwegen om uw koopwoning te gaan verhuren. Dit kan financieel gezien aantrekkelijk zijn én de woning is voorzien van sociale controle. Maar hoe zit het dan met het verkoopproces vraagt u zich vast af? Verhuren op basis van de leegstandswet is in dit geval een optie. U kunt uw woning namelijk nog in de verkoop houden en in de tussentijd ontvangt u huurinkomsten. Wij vertellen u graag alles over de leegstandswet voor de verhuur van uw koopwoning.

Verhuren_Tijdelijk
Verhuur

U heeft een unieke kans gekregen om voor een aantal jaar in het buitenland te werken die u zeker niet kunt laten liggen. Of misschien heeft u zelf wel de keuze gemaakt om Nederland tijdelijk te verlaten voor een sabbatical? Enorm spannend! U dient namelijk niet alleen van alles te regelen voor uw nieuwe woonbestemming, maar als u een woning in Nederland bezit zult u hier ook keuzes over moeten maken. Wij informeren u graag hoe het precies zit met de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur van uw eigen woning.

Investeren_in_vastgoed
Verhuur

Nu de rentes bijna tot het dieptepunt zijn gezakt, wordt sparen steeds minder interessant. Om die reden wordt er vaak naar alternatieven als beleggen gezocht. Heeft u wel eens aan de optie gedacht om te investeren in onroerend vastgoed? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vastgoedfotograaf
Algemeen
Verhuur

Voor het maken van een goede fotopresentatie is het van belang dat uw woning er op zijn best uit ziet. Daarmee bepaalt u zelf mede het resultaat van de foto's. Over het algemeen betekent dit natuurlijk goed schoonmaken en opruimen, maar met de volgende checklist zet u helemaal alle puntjes op de ‘i’!

Verhuur

Veelgestelde vragen voor verhuurdersUw woning verhuren kan financieel gezien zeer aantrekkelijk zijn. U ontvangt iedere maand huurinkomsten en u kunt gemeenschappelijke belastingen en heffingen bij een gestoffeerde woning doorberekenen aan de huurder. Bovendien is de woning voorzien van sociale controle en wordt het verwarmd en op orde gehouden. Zeker als u zelf voor enkele jaren in het buitenland gaat wonen, is het verhuren van uw woning een slimme zet.

Staat de woning echter enige tijd leeg, dan kan dit aardig in de papieren gaan lopen. Het is dus zaak om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken om eventuele leegstand te voorkomen. Hoe u dit doet, dat leest u hier.