Huis onderverhuren

Wat is onderverhuur?

Wanneer een huurder een woonruimte doorverhuurt aan een derde is er sprake van onderverhuur. Men heeft dan te maken met drie verschillende partijen: de hoofdverhuurder, de hoofdhuurder en de onderhuurder. De hoofdverhuurder is de persoon die de woning aan de hoofdhuurder verhuurt, de hoofdhuurder huurt van de hoofdverhuurder en de onderhuurder huurt weer van de hoofdhuurder.

Onderverhuur komt het meeste voor bij studenten- en expat woningen. Binnen studentenwoningen worden er vaak één of meerdere ruimtes onderverhuurt en bij expat woningen gaat het merendeels om het verhuren van de gehele woning. Beide vallen onder onderverhuur wanneer er sprake is van drie verschillende partijen zoals bovenstaand benoemd. Wilt u uw huis onderverhuren? Stoit Groep is gespecialiseerd in het (onder)verhuren van woningen in regio Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.

Voordelen huis onderverhuren

Een huis onderverhuren kent verschillende voordelen. Wanneer u bijvoorbeeld besluit om een tijd naar het buitenland te gaan is onderverhuur een mooie oplossing om geen dubbele woonlasten te betalen. Hiernaast kan een kamer of gehele woning vaak gemeubileerd verhuurd worden, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het verhuizen en/of opslaan van uw meubels. Een huurder heeft in dit geval het voordeel dat hij of zij geen meubels hoeft aan te schaffen voor tijdelijke verblijf.

Mag u onderverhuren?

Ook voor onderhuur zijn verschillende regels en wetten opgesteld. Zo mag een huis onderverhuren bijvoorbeeld alleen met toestemming van de hoofdhuurder. Wanneer onderverhuur niet toegestaan is staat dit aangegeven in het huurcontract. Een onderverhuurder heeft hiernaast dezelfde rechten als een normale huurder, zoals het recht op huurbescherming. Wilt u er zeker van zijn dat het onderverhuren van uw woning of kamer juridisch goed geregeld is? Schakel dan een van de ervaren makelaars van Stoit Groep in.

Uw huis onderverhuren in Den Bosch, Eindhoven of Tilburg? Klik dan hieronder op ‘meld u aan als verhuurder’.

MELD U HIER AAN ALS VERHUURDER