Werkwijze

In 9 duidelijke stappen uw woning verhuren

Stap 1: Vrijblijvend kennismakingsgesprek

U heeft aangegeven dat u interesse heeft om uw woning te verhuren. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op en plannen een kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u bent nergens aan gebonden. Samen met een verhuurmakelaar bespreekt u uw vragen en wensen en informeren wij u over onze werkwijze. Ook is het mogelijk om het kennismakingsgesprek direct te combineren met de woningopname.

Stap 2: Woningopname

Tijdens de woningopname op locatie noteren wij zoveel mogelijk informatie over de woning. Denk aan het aantal kamers, vrijstaand, tussenwoning, 2 onder 1 kap of appartement, energielabel, gestoffeerd of gemeubileerd en overige eigenschappen van de woning.

Stap 3: Opdracht tot dienstverlening

Wanneer u ons de verhuur van uw woning gunt, stellen wij een opdracht tot dienstverlening op. Hier worden alle gemaakte afspraken, onze voorwaarden, de huurprijs, duur van de toekomstige huurperiode, bemiddelingskosten en conditie tot verhuur vastgelegd.

Stap 4: Online plaatsen van de woning

Wij maken de online advertentie van uw woning voor het plaatsen op de website van Stoit en andere websites zoals Pararius. Voor iedere nieuwe huurwoning worden foto’s gemaakt door een professionele vastgoedfotograaf.

Stap 5: Kijkmoment van de woning

Met geïnteresseerde kandidaten plannen wij een kijkmoment in en laten u dit weten. Zo krijgen de kandidaten een goede indruk van de woning. Wanneer een kandidaat geïnteresseerd is in de woning vragen wij hen om de vereiste documenten naar ons toe te sturen. Na afloop van het kijkmoment brengen wij op de hoogte.

Stap 6: Screening van kandidaten

Kandidaten die geïnteresseerd zijn sturen de vereiste documenten naar ons toe. Wij gaan de kandidaat screenen en de documenten controleren. Zo weten wij dat de kandidaat voldoet aan onze strenge huureisen. U als huiseigenaar maakt een keuze uit de kandidaten.

Stap 7: Huurcontract

U heeft uw nieuwe huurder uitgekozen. Wij gaan aan  de slag met het maken van een huurcontract en het inplannen van de afspraak voor de begininspectie en het overhandigen van de sleutels. De huurovereenkomst sturen wij naar u toe zodra de kandidaat heeft getekend.

Stap 8: Betaling huur + borg

Stoit garandeert de betaling van de huur en de borg voor de afgesproken datum. Iedere nieuwe huurder dient voor de ingangsdatum de eerste huurbetaling en borg naar ons over te maken. Wij storten de huurbetaling minus de (eventuele) bemiddelingskosten op uw bankrekeningnummer

Stap 9: Beheer en maandelijkse controle

De huurder dient de huur voor of op de eerste van iedere maand te betalen. Binnen vijf werkdagen (afhankelijk van feestdagen en weekeindes) wordt de huur op uw bankrekening gestort. U ontvangt hiervan een nota. De afdeling debiteurenbeheer houdt maandelijks bij of uw huurder netjes betaald en geen achterstanden heeft. Wanneer er onderhoud of kleine reparaties nodig zijn, zullen wij dit in overleg met u oplossen.