Show filters

Veelgestelde vragen voor huurders

Kunnen we als student zonder vast inkomen toch een woning huren?

De meeste verhuurders verhuren niet aan studenten. Bij de woningen die daar wel geschikt voor zijn wordt er bij de huur een borgsteller gevraagd. Dit kan één van de ouders zijn. Er zijn maximaal 2 bewoners, in sommige (deel)gemeentes zelfs maximaal 1. De huurovereenkomst komt op naam te staan van de hoofdbewoner waarbij de eventuele medebewoner ook wordt vermeld in de huurovereenkomst.

Hoe vergroot ik mijn kansen op een woning?

Door alle benodigde documenten netjes en compleet aan te leveren: laatste 2 loonstrookjes, werkgeversverklaring, ID bewijs. Hierna worden deze documenten nader bekeken of u de woning kunt gaan huren. De door de opdrachtgever verstrekte informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Ik heb een hond/kat als huisdier, kan ik aanmerking komen voor een huurwoning?

Uiteraard wilt u graag uw trouwe huisdier meenemen naar uw nieuwe woning. Echter de verhuurders bepalen wel of géén huisdier(en) te accepteren. Het antwoord verschilt dus per woning/verhuurder. Informeer bij een van onze medewerkers, zij kunnen u hierover per woning specifiek informeren. Uiteraard zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Hoe maak ik kans op een woning?

Wij kennen géén wachtlijsten! Geïnteresseerden die voldoen aan de inkomenseisen kunnen direct en vrijblijvend een bezichtiging inplannen. Er geldt dus ook géén minimale inschrijfduur.

Worden er inkomenseisen gesteld bij het huren van een woning?

Ja, er geldt een individuele inkomenseis. U dient een bruto maandinkomen te verdienen die drie maal hoger ligt dan de gevraagde huurprijs.

Is de verhuurder altijd aanwezig bij een bezichtiging?

Niet altijd. Indien de verhuurder wel aanwezig is probeer dan een zo goed mogelijk indruk achter te laten en benut de kans tot het stellen van vragen

Waarom wordt er bij iedere woonruimte een waarborgsom gevraagd en wat is hiervan de hoogte?

De huurder betaalt aan de verhuurder gewoonlijk een waarborgsom ter hoogte van één of twee maanden huur. Deze waarborgsom blijft bij Stoit Groep in beheer totdat de huurder de woonruimte heeft opgeleverd na een huuropzegging. De waarborgsom dient ter zekerheid van 'goed' huurderschap door de huurder. Na oplevering dient de woning in goede staat te worden achtergelaten. Er mag géén sprake zijn van huurachterstanden en de eventuele stoffering en eventuele meubilering moet volledig en in goede staat worden achtergelaten.

Is het mogelijk om woningen 's-avonds te bezichtigen?

Ja, indien u tijdig een afspraak maakt is het mogelijk om een woning in de avonduren te bezichtigen. Informeer ons naar de mogelijkheden.

Wanneer kan ik een woning bezichtigen?

U kunt iedere werkdag tijdens kantoortijden, 8.30 uur en 17.30 uur, woningen bezichtigen. Het is ook mogelijk buiten deze tijden woningen te bezichtigen, echter enkel op afspraak.

Hoe kan ik een woning bezichtigen?

Indien u een bezichtiging wilt inplannen dient u zich eerst te hebben ingeschreven. Er worden hiervoor géén kosten in rekening gebracht. Neem hierna telefonisch contact met ons of kom binnenlopen bij onze vestiging. Bezichtigen is vrijblijvend. Indien u verhinderd bent dient u ons tijdig te informeren.

Hoe vind ik een geschikte woning?

Zoeken gaat heel eenvoudig op de website. Selecteer een passende woning en vul het reactieformlier in. Ook kunt u ons uw eisen en wensen doorgeven waarna één van de medewerkers meekijkt welke woningen het beste bij u passen. We zijn bereikbaar per email, telefoon en per chat functie rechtsonder op deze website. 

Kan ik mij gratis inschrijven Bij Stoit Groep?

Ja. Om vrijblijvend woningen te bezichtigen dient u enkel het web formulier bij de woning van uw keuze, of het algemene contact formulier in te vullen. Inschrijven is uiteraard kosteloos.

Kan ik direct reageren op een woningadvertentie?

Als de woning u bevalt, kunt u direct reageren. Stuur direct een emailbericht. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen of bij ons kantoor binnenlopen. 

Is het woningaanbod actueel?

Ja, het woningaanbod is actueel. Dagelijks actualiseren wij het woningaanbod.

Bekijk ons aanbod Neem contact op