Waar moet u op letten bij de fotografie van uw woning?
Kenniscentrum Verhuur

Waar moet u op letten bij de fotografie van uw woning?

Voor het maken van een goede fotopresentatie is het van belang dat uw woning er op zijn best uit ziet. Daarmee bepaalt u zelf mede het resultaat van de foto’s. Over het algemeen betekent dit natuurlijk goed schoonmaken en opruimen, maar met de volgende checklist zet u helemaal alle puntjes op de ‘i’! Lees hier woningfotografie tips voor de verhuur van uw woning.

Exterieur foto’s van uw woning

Uiteraard is de binnenkant van een woning voor foto’s erg belangrijk, maar het exterieur mag ook zeker niet vergeten worden! De buitenkant van uw woning is vaak namelijk de eerste foto die op de website van uw makelaar te zien is. Zorg er daarom voor dat het zicht op de woning vrij is en dat er geen auto’s of andere voertuigen voor uw woning staan. Bovendien helpt het wanneer de tuin aan zowel de voor- als de achterkant er verzorgd uit ziet. Ruim eventuele bladeren of ander tuinafval op, veeg de stoep en zorg dat planten en struiken netjes gesnoeid zijn. Om een neutraal beeld van de woning te geven, is het beter om eventueel tuingereedschap en speelgoed uit het zicht te laten. Poets als ‘finishing touch’ nog even de ramen en uw woning is klaar om op de foto te gaan!

Exterieur foto's van uw woning

Interieur foto’s van uw woning

Je woning  klaarmaken om op foto vastgelegd te worden is stap 1 in de voorbereiding naar een bezichtiging toe. Het klaarmaken begint met een grondige schoonmaakbeurt. Zorg dat alle ruimtes in de woning en met name de badkamer, toilet en keuken op en top blinken! Ook opruimen hoort bij een goede voorbereiding op de fotoshoot. Verwijder eventuele vaatdoeken, afwasborstels en schoonmaakartikelen en zorg ook dat wasgoed en kledingstukken niet in het zicht liggen. Berg afstandbedieningen van TV en audio apparatuur op en zorg dat persoonlijke zaken als fotolijstjes en toiletartikelen niet zichtbaar zijn op de foto. Bij gemeubileerde verhuur helpt het wanneer de bedden netjes zijn opgemaakt. Om de woning goed uit te laten springen op de foto is licht erg belangrijk. Zet tussendeuren open, eventuele lampen aan en doe ook de gordijnen open. Hoe frisser uw woning op de foto lijkt, hoe groter de kans op een bezichtiging.

Interieur foto's van uw woning

Professionele fotoshoot

Wilt u uw woning écht helemaal goed uit de bus laten komen, dan is een professionele fotograaf zeker een aanrader. Deze professionals weten als geen ander hoe ze woningen goed in beeld moeten brengen en maken daarbij gebruik van de juiste apparatuur. Op deze manier kunnen zelfs donkere ruimtes en kleine kamers met veel tegenlicht op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Wij werken samen met een professionele vastgoed fotograaf die echt geweldige foto’s van een woning maakt. De ruimtes worden mooi uitgelicht en nabewerkt. Ook worden er detail foto’s van unieke kenmerken gemaakt. Wilt u ook meer bezichtigingen, een snellere verhuur en minimale leegstand? Laat het ons weten en wij schakelen voor u de fotograaf in.

Professionele fotoshoot

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen