Uw spaargeld investeren in vastgoed
Kenniscentrum Verhuur

Uw spaargeld investeren in vastgoed

Nu de rentes bijna tot het dieptepunt zijn gezakt, wordt sparen steeds minder interessant. Om die reden wordt er vaak naar alternatieven als beleggen gezocht. Heeft u wel eens aan de optie gedacht om te investeren in onroerend vastgoed? Commerciële vastgoed ligt voor een particulier misschien minder voor de hand, maar investeren in een tweede woning voor de verhuur kan een lucratieve manier zijn om meer geld uit uw vermogen te halen. Zeker nu de vraag naar huurwoningen nog steeds erg hoog ligt!

Uw spaargeld investeren in vastgoed

Het financieren van vastgoed

De huizenmarkt is in de lift! Goed nieuws voor verkopers, particuliere kopers én investeerders! Bovendien hebben diverse banken en geldverstrekkers het weer mogelijk gemaakt om een beleggingspand weer deels mee te financieren. Investeren in vastgoed voor de verhuur wordt om die reden voor meer mensen een haalbare optie, mocht de investering niet geheel uit eigen middelen kunnen worden voldaan. Een bredere doelgroep kan zich gaan richten op het kopen van eengezinswoningen, studio’s en appartementen en dat is zeker voor starters, expats en internationale bedrijven interessant.

Het financieren van vastgoed

De keuze in verhuurwoningen

De mogelijkheden voor het vinden van een geschikte woning voor de verhuur is groot. Gaat u voor een eengezinswoning, een appartement midden in het centrum of een villa buiten de ring? Welke keuze u ook maakt, denk goed na over waar de vraag precies ligt. 80 tot 90% van onze huurders zijn expats. Zij zijn voor werk naar Nederland gekomen en zoeken om die reden vaak appartementen of woningen in het centrum van Eindhoven, of juist dicht bij grote bedrijven als ASML, Philips, Flight Forum of het High Tech campus. Ook woningen dicht bij de International School zijn geliefd onder expats die met hun gezin naar Nederland zijn gekomen. De ligging van de woning is van grote invloed op een succesvolle verhuur van uw woning.

De keuze in verhuurwoningen

Wanneer heeft u de investering terugverdiend?

Wanneer u een woning koopt voor de verhuur heeft u deze investering natuurlijk niet direct terugverdiend. Het gaat in dit geval om een lange termijn plan, dat vaak enkele jaren nodig heeft voordat het rendeert en waarbij snel uitstappen geen slimme zet is. Dat klinkt spannend en u zit inderdaad langere tijd vast aan deze tastbare investering, maar u bent aan de andere kant ook niet direct de dupe wanneer de huizenprijzen dalen. De huurder betaalt u immers iedere maand huur, ongeacht of uw woning minder waard is geworden door de jaren heen.

Wilt u advies over een eventuele investering voor woningverhuur? Neem contact met ons op en wij helpen u graag! Of bent u wellicht opzoek naar vastgoedbeheer? Stoit staat voor u klaar.

Contact

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen