Show filters

6 redenen om te verhuren met een verhuurmakelaar

Stoit-verhuurdsleutel-appartement

Je hebt een huis of appartement dat je wilt verhuren. Of je wilt een huis of appartement aankopen voor verhuur. Vastgoed kan een goede investering zijn. Als u het goed aanpakt natuurlijk. Je hoort ook weleens horrorverhalen. Daar wil je natuurlijk verre van blijven. In deze blog zetten we 6 voordelen van verhuren via een verhuurmakelaar op een rijtje.

  1. Groter bereik

De verhuurmakelaar publiceert de woning op de eigen website. Maar dit is natuurlijk niet het enige dat hij doet. Hij heeft samenwerkingen met meerdere verhuur aanbodswebsites. Ook onderhoud hij intensief contact met relocate agents, de grote bedrijven in de buurt met internationaal personeel en plekken waar Expats komen the The Hub en Holland Expat Center South.  

  1. Hogere huuropbrengsten

De verhuurmakelaar kent de markt goed. Hij weet dus ook wat een goede verhuurprijs voor uw vastgoed is. Zet je de prijs te hoog in, dan is de kans op langere leegstand groot. Zet je te laag in, dan loop je elke maand inkomsten mis. De verhuurmakelaar heeft een grote klantenkring, weet de klanten te vinden en doet gerichte marketingacties. Hierdoor kan het optimale uit de huurprijs gehaald worden.

  1. Geen zorgen over regelgeving

Er zijn regels waar u als verhuurder aan moet voldoen.  Verder heeft u ook wensen waaraan u wilt dat het huurcontract voldoet. Wat mag wel, en wat mag niet. Alle regels uitzoeken is een flink karwij. Jouw verhuurmakelaar weet precies wat je wel en niet contractueel vast kunt leggen en hoe de wetgeving omtrent verhuur in elkaar zit. Zo voorkomt u problemen achteraf.

  1. Geen foute huurders

De nachtmerrie van elke huiseigenaar is een ‘foute huurder’. Dit zijn huurders die niet met de goede intentie huren. Ze betalen slecht of niet, voeren illegale activiteiten uit in uw woning of onderverhuren de woning. Jouw verhuurmakelaar herkent, door zijn ervaring, een ‘foute huurder’ in de meeste gevallen snel. Valt dit in het eerste gesprek nog niet op, dan komt het in de uitgebreide screening naar voren. In Eindhoven en omgeving wordt veel aan expats verhuurd. Dit zijn in de regel betrouwbare huurders.

  1. Beheer en Service is geregeld

De verhuurmakelaar regelt het beheer en de service. De servicedienst is 7 dagen in de week tussen 8:00 uur tot en met 22:00 uur bereikbaar. Hier kunnen huurders terecht met hun vragen en problemen. Er staat dan ook altijd een serviceverlener klaar om de huurder te helpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zich buitensluit, de waterleiding lekt. Ook zorgt de verhuur makelaar ervoor dat betalingsachterstanden direct gesignaleerd, en acties ondernomen worden.  Houdt in de gaten dat de kans dat uw woning aan een expat verhuurd wordt, groot is. Zij zijn nieuw in het land en hebben daardoor vaker vragen en hulp nodig dan wanneer het Nederlandse huurders betreft.

  1. Kortere Leegstand

Een verhuurder wil geen leegstand. Leegstand betekend namelijk dat er geen inkomsten zijn. De verhuurmakelaar realiseert een minimale leegstand door, presentatie op de juiste websites, een uitgebreid netwerk, een grote variatie aan klanten, goede vindbaarheid online. Natuurlijk zorgt de verhuurmakelaar van een prachtige visuele presentatie.

Verhuren via Stoit

Dit is slechts een greep uit de voordelen die een verhuurmakelaar u biedt. Bij Stoit Groep zijn we gespecialliseerd in het verhuren van huizen en appartementen. Mensen die via de Stoit Groep willen gaan huren moeten zich kunnen legitimeren. Daarnaast moeten de kandidaat huurders voldoende financiële draagkracht hebben om de maandelijkse huur te kunnen voldoen. Daarvoor vragen wij inzage in een arbeidsovereenkomst. Bij twijfel doen we een krediet check, bellen we de werkgever na en vragen we naar referenties van voormalige verhuurders.

Contact