Show filters

Vastgoedbeheer door Stoit

Bent u verhuisd en heeft u een woning die u wilt verhuren? Of heeft u een appartement gekocht als pensioeninvestering en wilt u deze verhuren? En wilt u er het liefst geen omkijken naar hebben? Dan kunnen wij u verder helpen. Stoit Groep heeft meer dan 30 jaar aan ervaring in vastgoedbeheer. Wij zorg voor alles, zodat u er gerust op kunt zijn dat uw woning op een goede wijze wordt beheerd en verhuurd.

Wat is vastgoedbeheer?

Laten we vooraan beginnen: u kent de term vastgoed waarschijnlijk wel. Maar wat is beheer van vastgoed precies? Dat zit eigenlijk in de naam: een vastgoedbeheerder beheert vastgoed namens iemand anders. Het is een bedrijf of persoon die uit uw naam alle werkzaamheden, onderhoud en activiteiten rondom een woning regelt. Een intermediair of contactpersoon die opereert tussen u als eigenaar van de woning en de huurder van de woning.

Vastgoedbeheer: de betekenis in de praktijk

Wat doet een vastgoedbedrijf dan precies? In welke mate een beheerder het vastgoedbeheer rondom een woning overneemt van de eigenaar, verschilt per vastgoedbeheerder. Er zijn verschillende soorten vastgoedbeheerbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan administratief en financieel vastgoedbeheer van de woning en technisch vastgoedbeheer.

  • Bij enkel administratief en financieel vastgoedbeheer houdt het vastgoedbedrijf zich bezig met het incasseren en afhandelen van de huur. Hierbij zijn alle administratieve handelingen inbegrepen, dus ook het opstellen van de huurovereenkomst en het signaleren van eventuele huurachterstand.
  • En hoe zit het dan met het technische vastgoedbeheer? Dat draait om alle technische werkzaamheden die rondom de woning moeten worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan het inspecteren van een woning, het opstellen van een inspectierapport, het verhelpen van technische storingen, het coördineren van onderhoudsopdrachten, het verzorgen van de eindoplevering van een woning en het behandelen van eventuele klachten van een bestaande of nieuwe huurder. Technisch onderhoud is een belangrijk onderdeel van commercieel beheer.

De vastgoedbeheerkosten zijn uiteraard afhankelijk van welk beheer u uitbesteedt. Bij Stoit Groep voeren wij zowel administratief en financieel als technisch vastgoedbeheer voor u uit. U kunt als eigenaar en verhuurder van de woning gerust alle werkzaamheden aan ons overdragen.

Hoe kan ik mijn woning verhuren?

Wilt u een pand verhuren? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak gaan wij in gesprek over uw vragen en wensen en vertellen wij meer over onze kwaliteitseisen. Vervolgens bezichtigen wij uw woning. Mocht het nodig zijn, kunt u de woning in orde maken voordat we deze onder de aandacht van huurders brengen. Wij stellen ondertussen een profielschets van de huurders op.

Als u de sleutels van de woning aan ons overdraagt, gaan wij via de juiste platformen op zoek naar huurders. Ook benaderen wij potentiële huurders rechtstreeks. Hierbij zorgen wij er natuurlijk voor dat enkel geschikte huurders in uw woning terechtkomen. Wij screenen potentiële huurders uitvoerig. Dit doen wij door te vragen naar een werkgeversverklaring, een kopie van het paspoort en de twee meest recente loonstroken.

Wat doet vastgoedmanagement?

Dat verschilt per organisatie. We kunnen in ieder geval vertellen hoe wij het doen. Stoit Groep is in 1989 opgericht door mevrouw Stoit en is een echt Eindhovens familiebedrijf. Als grootste verhuurkantoor in de regio bieden we woningen aan in het midden- en hoge segment. Wij vinden de juiste huurder, houden namens u contact met de huurder en doen onderhoudswerkzaamheden via onze eigen servicedienst.

Wat Stoit Groep uniek maakt, is dat wij voornamelijk gericht zijn op verhuur aan expats. Daarom bieden we volledig gestoffeerde of gemeubileerde woningen aan. Ook bieden wij expats de mogelijkheid tot wekelijkse schoonmaak. Daarnaast staan wij zeven dagen per week klaar voor huurders met onze servicedesk voor storingen.

Vanwege onze doelgroep, adverteren wij uw woning niet alleen direct op onze eigen website, maar ook op websites die zich speciaal richten op expats. Ook adverteren wij uw woning rechtstreeks bij grote bedrijven die huisvesting voor hun internationale medewerkers zoeken. Nederlandse huurders die aan de verhuurderseisen voldoen, zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Is uw interesse voor het verhuren van een woning gewekt? Of heeft u misschien vragen of u uw woning met hypotheek kunt verhuren? Wilt u alvast een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan snel contact met ons op!

Stoit groep heeft bij uitstek de meest kennis op het gebied van technisch beheer en financieel beheer. Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van professioneel vastgoedbeheer kunt u met een gerust hart het beheer uit handen geven.

Ik wil mijn woning verhuren

Bekijk ons aanbod Neem contact op