Huis verhuren via makelaar: De 6 grootste voordelen
Kenniscentrum Verhuur

Huis verhuren via makelaar: De 6 grootste voordelen

Heb jij een huis of appartement dat je wilt verhuren? Of denk je erover na om iets te kopen voor de verhuur? Een huis verhuren via een makelaar is een slimme en veilige manier om in vastgoed te investeren.

Je hebt vast weleens horrorverhalen gehoord van mensen die zónder een verhuurmakelaar een huis hebben verhuurd. Huurders die er een puinhoop van maken bijvoorbeeld. Dat wil je zelf natuurlijk niet meemaken.

Daarom lees je in deze blog meer over de grootste voordelen die het inschakelen van een verhuurmakelaar met zich meebrengt.

1. Een huis verhuren via een makelaar is sneller geregeld

Allereerst: een huis verhuren via de makelaar lukt altijd sneller dan wanneer je zelf huurders moet zoeken. Dit komt vooral door het uitgebreide netwerk van een verhuurmakelaar.

Zo wordt jouw woning niet alleen op de eigen website gezet, maar ook op die van bekende aanbodswebsites met wie hij samenwerkt.

Daarnaast heeft een verhuurmakelaar vaak intensief contact met relocate agents, grote bedrijven in de buurt met internationaal personeel en expatnetwerken zoals Holland Expat Center South in Eindhoven.

Hierdoor is jouw woning vaak al snel verhuurd! Wel zo fijn, want aan lege huizen valt natuurlijk niets te verdienen.

2. Hogere huuropbrengsten

Hogere huuropbrengsten is misschien wel het meest aantrekkelijke voordeel van het verhuren van een huis via de makelaar. Hoe dat zit? Dat is simpel: een verhuurmakelaar kent de markt door en door. Hij weet dus ook wat de optimale verhuurprijs voor jouw vastgoed is.

Zet je de prijs te hoog in, dan is de kans op langere leegstand groot. Zet je te laag in, dan loop je elke maand inkomsten mis.

Omdat de verhuurmakelaar een grote klantenkring heeft, de juiste klanten weet te vinden en gerichte marketingacties doet, geniet jij van de meest optimale huuropbrengsten.

3. Geen zorgen over regelgeving

Er zijn een heleboel regels waar je als verhuurder aan moet voldoen.  Verder heb je misschien zelf nog persoonlijke wensen waaraan jij wil dat het huurcontract voldoet.

Maar wat mag wel, en wat mag niet? Het uitzoeken van alle kleine lettertjes en regels, is een flink karwei.

Door je huis te verhuren via een makelaar, wordt je begeleid door een deskundige verhuurmakelaar. Hij weet precies wat je wel en niet contractueel vast kunt leggen en hoe de wetgeving omtrent verhuur in elkaar zit.

Geloof ons: daarmee voorkom je een heleboel problemen en ellende die je door zelf te verhuren riskeert.

4. Voorkom foute huurders door te verhuren via een makelaar

De nachtmerrie van elke huiseigenaar is een ‘foute huurder’: huurders die niet met de goede intentie huren. Ze betalen slecht of niet, voeren illegale activiteiten uit in jouw woning of onderverhuren de woning.

Door de gedegen ervaring van de verhuurmakelaar herkent hij een ‘foute huurder’ meestal al in één oogopslag. En valt dit in het eerste gesprek nog niet op, dan komt het gegarandeerd in onze uitgebreide screening naar voren.

Weetje: in Eindhoven en omgeving wordt veel aan expats verhuurd, een zeer betrouwbare en aantrekkelijke doelgroep voor verhuur.

5. Geen tijd kwijt aan beheer en service

De verhuurmakelaar regelt het beheer en de service die hoort bij het verhuren van een huis. Al het contact loopt via de verhuurmakelaar, dus niet direct met de verhuurder.

Onze servicedienst is bijvoorbeeld alle dagen van de week tussen 8:00 uur tot en met 22:00 uur bereikbaar. Hier kunnen huurders terecht met hun vragen en problemen. Er staat dan ook altijd een serviceverlener klaar om de huurder te helpen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zich buitensluit of dat de waterleiding lekt. Maar ook wanneer er sprake is van betalingsachterstanden, wordt dit door ons direct gesignaleerd en ondernemen we actie.

6. Minder leegstand

Een verhuurder wil geen leegstand. Leegstand betekent namelijk dat er geen inkomsten zijn.

De verhuurmakelaar realiseert een minimale leegstand door presentatie op de juiste websites, een uitgebreid netwerk, een grote variatie aan klanten en goede vindbaarheid online.

Natuurlijk zorgt de verhuurmakelaar hierbij ook voor een aantrekkelijke visuele presentatie van de woning.

Huis via een makelaar verhuren? Bel Stoit

Hierboven geven we slechts een greep uit de voordelen die een verhuurmakelaar jou biedt. Bij Stoit Groep zijn we gespecialiseerd in het verhuren van huizen en appartementen. Dus wil jij jouw huis verhuren via een makelaar? Neem dan zeker contact met ons op.

We beantwoorden graag al je vragen en zorgen voor een snelle verhuur van jouw huis. Meer weten over onze diensten voor verhuurders? Bekijk dan ook de rest van onze website.

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen