In vijf stappen naar een onbezorgde verhuur
Kenniscentrum Verhuur

In vijf stappen naar een onbezorgde verhuur

Denkt u erover uw woning te verhuren of een woning aan te kopen voor verhuur als investering?

Dan is het belangrijk u goed voor te bereiden. De huurwetgeving is uitgebreid en gecompliceerd. Het is belangrijk op de hoogte te zijn van de mogelijkheden maar ook zeker de beperkingen, rechten en plichten, als verhuurder.

Bij Stoit Groep vinden we het belangrijk een verhuurder volledig en helder te informeren en in alle mogelijke opzichten te ontzorgen. Daarom hebben wij het verhuurproces uiteengezet aan de hand van vijf stappen.

 

In vijf stappen naar een onbezorgde verhuur

1. Neemt u contact met ons op

Bent u voornemens uw woning te verhuren? Of bent u voornemens een woning aan te schaffen voor verhuur? Wij adviseren u over de mogelijkheden.

In het eerste telefonisch gesprek informeren we u over de mogelijkheden en waar rekening mee te houden bij het verhuren. Opvolgend kan een afspraak met u gepland worden bij de woning, bij u thuis of op ons kantoor.

2. Persoonlijke afspraak

Het begint met een opnamegesprek dat bij voorkeur bij de te verhuren woning plaats vindt. We maken dan kennis en krijgen direct een goed beeld van de woning. Wij geloven dat hoe beter wij u informeren vooraf, hoe vloeiender de verhuur daarna gaat verlopen. Daarom nemen wij de tijd en vertellen het hele verhaal. Een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe is de markt en wat is een reële huurprijs voor uw woning;
  • Wat voor huurders zullen reageren op uw woning;
  • Welke locaties en type woningen zijn interessant om aan te kopen voor de verhuur (wanneer u nog een woning aan wilt gaan kopen);
  • Welke contractvormen zijn er mogelijk;
  • Hoe zit de huurwetgeving in elkaar;
  • Met wat voor type huurders werken wij en hoe screenen wij deze.
  • Wie zijn wij? Wat kan Stoit Groep voor u betekenen.

Vanzelfsprekend gaan we uitgebreid in op uw verhuur vragen.

3. Uw woning online

Wij publiceren uw woning met foto’s en een pakkende omschrijving op de website van Stoit Groep en op een royaal aantal andere relevante websites met huuraanbod, waarvan een aantal specifiek op de expat markt is gericht.

Daarnaast bieden wij uw woning aan via aanhuurmakelaars, relocation bureaus en de internationale bedrijven. Met deze partijen hebben en onderhouden wij dagelijks contact. Zo zorgen wij ervoor dat naast de online zoekers uw woning actief onder de aandacht komt bij onze relaties.

4. Bezichtigingen

Wanneer een geïnteresseerde kandidaat uw woning wil bezichtigen schakelen we snel. Aan de hand van verkregen informatie van de kandidaat bepalen we of het relevant is te bezichtigen en de geïnteresseerde kandidaat een goede huurder voor uw woning zou kunnen zijn. Op zeer korte termijn plannen we een bezichtiging. Het is belangrijk dat de sleutel van de woning bij ons aanwezig is, zo kunnen we direct terecht. Hoe sneller we schakelen, hoe groter de kans op een snelle verhuur.

Tijdens bezichtiging informeren wij de geïnteresseerde kandidaat over de details van de woning. Nadat de kandidaat besluit de woning te willen huren, vragen wij de benodigde documenten op en nemen contact met u op om u te informeren over de achtergrond van de kandidaat huurders. Na het ontvangen van de documenten en uw akkoord, wordt de huurovereenkomst opgemaakt en ondertekent.

5. Uw woning verhuurd

Hoera! Er is een huurder gevonden.

Stoit Groep verzamelt de documenten en draagt de kandidaat aan u voor. Ook wordt een uitgebreide screening uitgevoerd. Is alles in orde? Dan kan de huurovereenkomst opgemaakt en ondertekent worden.

Aan het begin van de huurperiode voeren wij een inspectie van de woning uit waarvan een gedetailleerd rapport met foto’s opgesteld wordt, waarna de sleuteloverdracht plaats vindt. Vanaf de ingang van de huur kan de huurder 24/7 via onze servicewebsite snel geholpen worden met het oplossen van vragen en/of problemen. Ook is onze serviceafdeling beschikbaar voor het melden en snel oplossen van meldingen. Zowel tijdens kantooruren als in de avond en weekenden bij noodgevallen. Stoit Groep heeft een eigen onderhoudsteam en schoonmaakteam, dit maakt het mogelijk snel te schakelen.

Stoit Groep stelt alles in het werk om uw woning sneller, tegen een mooie huurprijs te verhuren en de leegstand minimaal te houden. Het belang van de verhuurder en ook een duurzame relatie met de huurder is onze drive.

Bel of e-mail ons, dan geven we u meer informatie over alle mogelijkheden van een succesvolle verhuur.

U kunt ons bereiken via telefoonnummer: +31 (0) 402140660 of e-mail: info@stoit.nl.

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen