Servicemelding plaatsen Servicemelding

Werkwijze

In 6 stappen naar jouw nieuwe huurwoning

Stap 1: zoeken naar jouw huurwoning

Je gaat werken of wonen in Eindhoven, Tilburg, s’-Hertogenbosch of Helmond en omgeving. Kijk op onze website naar een geschikte woning en klik op de blauwe button. Vul jouw gegevens in en verstuur de aanvraag.

Stap 2: kijkmoment

Zodra jouw aanvraag binnen is gekomen zal één van onze verhuurmakelaars contact met je opnemen om je uit te nodigen voor een kijkmoment. Tijdens een kijkmoment krijg jij de mogelijkheid om in  de woning rond te kijken en vragen te stellen. Houd er rekening mee dat er vaak een huurder in de woning woont, respecteer dit en ga niet in kasten en lades kijken. Een kijkmoment duurt ongeveer 15-20 minuten.

Stap 3: Hoe kom je in aanmerking om te kunnen huren?

Je bent enthousiast geworden over de huurwoning en je wilt gaan huren. Hoe weet je nu of je in aanmerking komt voor de huurwoning van jouw wensen? We zetten een paar zaken op een rijtje:

  • het bruto maandinkomen dient drie keer de huurprijs te zijn (voorbeeld: is de huurprijs €1.000,00? Dan moet jij minimaal €3.000 per maand verdienen)
  • Je hebt een arbeidsovereenkomst van jouw Nederlandse werkgever
  • Je hebt een geldig paspoort, ID, verblijfsvergunning en/of een geldig visum

Je stuurt van bovengenoemde documenten een kopie naar ons toe. Wij houden ons netjes aan de AVG wetgeving.

Stap 4: Hoera… je mag gaan huren

Je bent positief door de screening gekomen en de eigenaar gaat akkoord! Jij wordt de nieuwe huurder. Je ontvangt van ons een intentieverklaring waarin jij aangeeft dat je inderdaad wil gaan huren.

Stap 5: het huurcontract, betaling en borg

Wij gaan voor jou aan de slag met het opstellen van het huurcontract. In het contract staat vermeld wat de huurprijs is, de duur van jouw huurovereenkomst, met wie je op het adres gaat wonen, wat jouw rechten en plichten zijn. Daarnaast ontvang je ook de Algemene Voorwaarden huur, Kopie wet goed verhuurderschap en kopie besluit kleine herstellingen zodat jij een mooi compleet pakketje hebt. Wanneer je van buiten Nederland komt ontvang je een vertaling van alle documenten. Let wel op: aan de Engelse vertaling van je huurcontract zijn geen rechten verbonden! Ook ontvang je van ons een nota voor de eerste betaling en de borg. Deze nota moet betaald zijn voor de datum van inhuizing.

Stap 6: sleuteloverdracht en begininspectie

Wanneer alles getekend is en je hebt de betaling netjes overgemaakt, gaan wij een datum plannen voor jouw sleuteloverdracht en begininspectie. Tijdens de begininspectie loop je samen met de inspecteur van Stoit door de huurwoning en wordt er een rapport met foto’s gemaakt. De meterstanden worden netjes genoteerd, eventuele beschadigingen die al aanwezig zijn worden ook vermeld in het rapport. Je krijgt ook een welkomsbrief met uitleg. Nadat jij je handtekening hebt gezet is de huurwoning van jou! Geniet van je nieuwe huurwoning.