Hoeveel huizen mag je verhuren?
Kenniscentrum Verhuur

Hoeveel huizen mag je verhuren?

Het investeren in vastgoed is een aanzienlijke trend. Iedereen ziet kansen in een markt die nog altijd blijft groeien.

Banken bieden mogelijkheden met financieringsproducten om ook de ‘particuliere belegger’ te kunnen faciliteren bij de aankoop van een beleggingspand. Gefinancierd investeren in vastgoed is iets dat meer en meer binnen handbereik komt van de ‘gewone’ consument.

Spreiding is nog altijd een belangrijke pijler als het gaat om beleggen. Beleggers hebben verschillende strategieën voor het behalen van een optimaal rendement. ‘Return on investment’ en ‘overwaarde potentie’ zijn daarom belangrijke factoren bij de aankoop van een beleggingspand.

Maar hoeveel huizen mag je verhuren? Wij geven je in deze blog antwoord op deze veel gestelde vraag.

Goed nieuws: zoveel huizen mag je verhuren

Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel huizen mag je verhuren?’ is simpel, namelijk: zoveel als je wilt.

Wanneer we spreken over box 3 (vastgoed)beleggingen, dien je echter wel rekening te houden met fiscale consequenties. De vraag ‘Ben ik belegger of ondernemer?’ is een fiscaal thema dat lastig te beantwoorden is.

Belangrijk is om de schijn van ondernemerschap te vermijden. Je kunt hierbij denken aan het uit handen geven van de bemiddeling en het beheer van de panden. Hiermee voorkom je dat de inkomsten belast worden in box 1.

Het belang van een verhuurmakelaar

Theoretisch gezien kun je oneindig veel woningen in box 3 verhuren, als je maar zorgt dat je zelf geen activiteiten verricht ten aanzien van de woningen.

Het bezitten en laten renderen van beleggingsvastgoed geeft zorgen en is erg arbeidsintensief. Wanneer je die zorgen niet wilt hebben is een betrokken verhuurmakelaar van groot belang, zeker als u vastgoedbeheer nodig heeft.

Wil jij huizen verhuren? Laat je adviseren

Laat jezelf goed informeren door specialisten, zeker wanneer het meerdere beleggingspanden betreft.

Neem contact op met een van de Stoit Groep-verhuurmakelaars. Wij kunnen je verder informeren over het verhuren van woningen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen