Tijdelijk verhuren met Short Stay verhuur
Kenniscentrum Verhuur

Tijdelijk verhuren met Short Stay verhuur

Wat is Short stay?

Short stay appartementen in Eindhoven zijn in opkomst, een flexibele manier van het verhuren van uw woning. De naam zegt het al, short stay verhuur is het verhuren van uw huurwoning voor een korte periode (van mimimaal 1 maand tot maximaal twaalf maanden). Deze manier van huren is dé oplossing voor expats. Zij zijn vaak op zoek naar een woning voor een korte periode waar ze zich gemakkelijk thuis voelen.

Short stay biedt als Pied-à-terre een mooi alternatief voor een hotelovernachting voor deze gasten. Short stay appartementen zijn namelijk gemeubileerde woningen met voorzieningen als een keuken die het huiselijke gevoel uitstralen waar deze gasten vaak naar op zoek zijn.

Expats die een short stay huren i.v.m. een project in deze regio, blijven regelmatig langer dan oorspronkelijk voorzien vanwege een vervolg van het project waar ze aan werken. Hierbij kan de oorspronkelijk short stay verhuur zo doorlopen in een huur voor één tot twee jaar.

Short Stay vs AirBnB verhuur

Short Stay verhuur wordt regelmatig verward met AirBnB verhuur. Bij verhuur via AirBnB of één van de vergelijkbare sites worden de ruimtes vanaf 1 nacht aangeboden. Het verblijf is zelden langer dan 1 maand. Het zijn veelal zeer kortlopende verhuren met meerdere gasten per maand. Bij short stay verhuur wordt net zoals bij een lange periode verhuur een huurovereenkomst opgesteld. Er worden uitgebreide begin en eindinspecties uitgevoerd en de huurder kan zich inschrijven bij de gemeente.

Voordelen van short stay verhuur

Wanneer u verhuurt onder een short-staycontract zal dit meer flexibiliteit opleveren. Na elke korte periode van verhuur kan namelijk opnieuw geëvalueerd worden of u het appartement meteen opnieuw wilt verhuren of niet. Misschien wilt u in uw vakantie ook zelf kunnen genieten van de woning? Door middel van short stay verhuur zit u niet vast aan een contract van minimaal twaalf maanden en zult u zo over meer vrijheid beschikken.

Na elke gast dient de woning natuurlijk gecontroleerd te worden, dit doen wij natuurlijk graag voor u. De woning zal vaker gecheckt worden vergeleken met een lange termijn verhuur. Op deze manier komen eventuele zaken als schade sneller aan het licht en wordt de woning goed onderhouden.

Gasten betalen per geboekte nacht en hiernaast kan de prijs gemakkelijk gewijzigd worden wanneer de vraag toeneemt en het aanbod afneemt bijvoorbeeld. Vergeleken met lange termijn verhuur levert dit hogere huurinkomsten op (bij hoge bezettingsgraad).

Vereisten

Alleen vrijesectorwoningen komen in aanmerking voor short stay verhuur indien de verhuurder niet zelf in de woning woont. Bij appartementen is het belangrijk om na te gaan of short stay verhuur door de vve is toegestaan. Regelgeving bij gemeenten omtrend AirBnB verhuur is aan verandering onderhevig. Voor de up to date informatie hierover kunt u terecht bij de gemeente website. Geïnteresseerd in het verhuren van short stay appartementen of woningen in de regio Eindhoven, Den Bosch en Tilburg? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen