Woonhuis of kamer verhuren en toch goed verzekerd zijn?
Kenniscentrum Verhuur

Woonhuis of kamer verhuren en toch goed verzekerd zijn?

Als particuliere verhuurder wilt u graag goed verzekerd zijn als u uw woning (tijdelijk) gaat verhuren.

Dat was tot voor kort lastig. Gelukkig speelt een aantal verzekeraars in op de huidige trend van woningdelen en/of verhuren, zodat het verzekeren van je woonhuis en je inboedel een stuk gemakkelijker wordt.

In de voorgaande jaren waren goede verzekeringen voor de verhuurder op het gebied van woonhuis en inboedel lastig te vinden. In veel gevallen was de verhuurder toch nog aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als die schade ook het huis van de buren raakte, of wanneer de huurder of de toerist zou verongelukken in of rondom de woning.

Een aantal verzekeraars heeft de polisvoorwaarden hierop aangepast, of aangevuld, waardoor de verhuurder nu in veel gevallen goed verzekerd is tegen bijvoorbeeld schadeclaims, of schade veroorzaakt door externe factoren (natuurrampen).

Maar eigenlijk kunt u bij één verzekeraar terecht als u uw woning langer dan zestig dagen/twee maanden wilt verhuren, en dat is verzekeraar ASR.

Als tijdelijke verhuur juist bij uw wensen past, dan kunt u ook terecht bij Centraal beheer en Nationale Nederlanden. Zij bieden verzekeringen aan voor tijdelijke verhuur van kamers en/of woningen.

Lees meer over de verschillende verzekeringen en de voorwaarden.

schade inboedel verzekering huurwoning

ASR

Bij ASR kunt u uw verzekering uitbreiden met de keuzedekking Verhuur (zowel inboedel als woonhuisverzekering). U kunt als verhuurder bij deze verzekeraar terecht als u uw woning het gehele jaar wilt verhuren.

Deze verzekeraar heeft de voorwaarden uitgesplitst in twee verhuuropties: verhuur van kamers, of verhuur van de woning als geheel.
Bij verhuur van kamers mag je maximaal drie kamers in je woonhuis verhuren. Je moet daarbij zelf in het woonhuis wonen. Ook moet een schriftelijke of digitale huurovereenkomst aanwezig zijn. De kamers mogen niet langer dan 17 weken per jaar worden verhuurd, en de verhuurder is hierbij zelf belast met het dagelijks toezicht.
Als u het woonhuis als heel verhuurt, geldt dat de woning wordt verhuurd aan één persoon of één gezin. Ook hier geldt dat er een schriftelijke of digitale huurovereenkomst is opgesteld.
Bij verhuur een toeristen via een boekingswebsite is een verhuur langer dan 17 weken niet toegestaan.

Voor meer informatie: https://www.asr.nl/Particulier/Acties/Paginas/Airbnb-en-Zonnepanelen-woonhuisverzekering-inboedelverzekering.aspx

verzekeren van inboedel bij verhuur

Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer is verhuren standaard meeverzekerd in de woonhuisverzekering. Inboedel is ook standaard meeverzekerd tot een bedrag van 100.000 euro. Dit geldt ook voor de spullen van de huurder.
Deze verzekeraar heeft daarvoor een aantal spelregels opgesteld: zo moet u als verhuurder de huur zelf regelen, bijvoorbeeld via een boekingssite. Er moet bovendien een huurovereenkomst zijn, en de verhuur is maximaal zestig dagen per kalenderjaar.

Voor meer informatie over deze verzekering en de voorwaarden: https://aanbieding.centraalbeheer.nl/woning-verhuren/index.html

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft een nieuwe woonhuis- en inboedelverzekering voor particulieren, die hun woning incidenteel en tijdelijk verhuren.
Het verzekerd bedrag is 100.000 euro, waarbij schade door externe factoren (brand, storm, blikseminslag) is meeverzekerd. Voorwaarde is dat u als verhuurder uw woning maximaal twee maanden per jaar verhuurt. Deze extra dekking is, zonder extra premie te betalen, voor alle nieuwe klanten die een inboedelverzekering afsluiten. Bestaande klanten kunnen hun huidige verzekering laten omzetten naar deze nieuwe dekking.

Voor meer informatie:  https://www.nn.nl/Blog/Woonverzekeringen/Huis-of-auto-verhuren-wat-is-verzekerd.htm

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen