Rent a house to expats

Gaat u voor enkele jaren in het buitenland wonen en bent u op zoek naar een goede oplossing voor de verhuur van uw woning? Of bezit u een tweede huis dat u graag voor langere tijd wilt verhuren? Dan kan het zeker interessant zijn om uw woning te verhuren aan expats. Wij leggen u precies uit waarom dit zo interessant is en of uw woning hier geschikt voor is. Neem contact op via het formulier hieronder.

Wat zijn expats?

Expats (afgekort van het Engelse expatriates) zijn buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken bij vaak grote en internationaal georiënteerde organisaties. In Nederland is er sprake van schaarste aan hoogopgeleiden met kennis van techniek en software. Om de vacatures toch te vervullen nemen bedrijven daarom vaak expats aan.

Expats kiezen voor Nederland omdat dit financieel aantrekkelijk is. Ze genieten van belastingvoordelen, waardoor ze netto meer overhouden van hun salaris. Daarnaast staat Nederland in het buitenland goed aangeschreven vanwege de hoge levensstandaard.

Waarom verhuren aan expats?

Expats zijn betrouwbare huurders die vaak een aantal maanden tot jaren in Nederland verblijven. Daarna komt uw woning weer vrij voor een nieuwe verhuur of eigen inwoning.

Uw huis verhuren aan expats kent vele voordelen. Expats gaan over het algemeen beter met uw woning om dan bijvoorbeeld studenten. Ze zijn voornamelijk bezig met hun werk, waardoor ze meestal geen overlast veroorzaken. De woning dient voornamelijk alleen om te slapen en eten. Wanneer u uw woning verhuurt aan een expat bent u vrijwel verzekerd dat de woning netjes blijft.

Ook heeft u zekerheid met betrekking tot de huurbetaling. Expats hebben vaak een hoog inkomen en er is vaak een overeenkomst door de werkgever afgesloten. U loopt ook minder risico dat uw huurder een beroep zal doen op de huurbescherming. Bij het einde van de huurperiode worden expats vaak door de werkgever gedwongen om na het einde van het arbeidscontract te vertrekken.

Uw spaargeld investeren in vastgoed

Wat levert het op?

Uw huis verhuren aan expats is financieel gezien erg interessant. Expats hebben vaak een hoog inkomen, ze hebben gemiddeld tussen de € 900 en € 1.750 te besteden aan een woning. Vaak wordt de huur ook nog eens gedeeltelijk betaald door het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Hierdoor levert het verhuren van uw woning aan expats veelal een hoog rendement op. Wilt u de huurwaarde van uw woning berekenen? Onze deskundigen helpen u hier graag bij.

Voor zowel tijdelijke als lange termijn huur

Het verhuren van uw woning aan expats is zowel geschikt voor tijdelijke als lange termijn huur. Omdat de duur van het arbeidscontract per expat verschilt, is er voor iedere situatie een geschikte huurder. Zo zijn er expats die slechts enkele maanden een woning willen huren in verband met bijvoorbeeld een tijdelijk project. Maar er zijn ook genoeg expats met het vooruitzicht om meerdere jaren in Nederland te wonen, die graag met hun gezin hier een toekomst willen opbouwen.

Om te voorkomen dat uw woning onnodig leeg staat helpen wij u graag om de juiste match te maken met een geschikte huurder.

Is mijn woning geschikt voor verhuur aan expats?

Over het algemeen is het altijd mogelijk om uw huis te verhuren aan expats. Het is uiteraard wel van belang dat uw woning representatief is en aansluit op de wensen van de huurder. Zo zijn expats met name op zoek naar gestoffeerde en gemeubileerde woningen, omdat ze dan direct kunnen intrekken.

Ook de ligging van uw woning is een belangrijke factor. Het is voor een expat natuurlijk ideaal als het huis dichtbij de werklocatie gelegen is. Ook kan het een pluspunt zijn als uw woning in de buurt van het openbaar vervoer ligt.

Tot slot is het van belang dat uw woning voldoet aan de algemene regels. Zo kent Nederland een uitgebreide wet- en regelgeving omtrent huurcontracten, vaak verschilt deze per stad. Wij helpen u hier graag bij.

Wij vinden voor een geschikte huurder

Stoit Groep is gespecialiseerd in het verhuren van uw woning aan expats in de omgeving van Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. U wordt geholpen door een team van specialisten met bijna 30 jaar ervaring in deze branche. Wij werken samen met bedrijven zoals Philips en ASML waardoor we een constante aanwas van hoogopgeleide expats binnen ons netwerk hebben.

Bij de verhuur van uw huis of appartement nemen wij het beheer en de administratie volledig uit handen. Zo kunt u uw woning met een gerust hart achterlaten.

Uw huis verhuren aan expats?

Wilt u uw woning verhuren aan expats? Bel ons dan gerust of vul het contactformulier hiernaast in. Met ons uitgebreide netwerk in de Brainport Regio en onze samenwerking met partners maken we snel een einde aan uw zoektocht naar een geschikte huurder. We helpen u graag verder. Hieronder onze telefoonnummers en emailadressen per regio waarop u ons kunt bereiken.

Den Bosch:    088 5555 073    denbosch@stoit.nl
Eindhoven:    088 5555 040    eindhoven@stoit.nl
Tilburg:           088 5555 013    tilburg@stoit.nl

Rated with a 4/5

Info Zara Thuiszorg

Tijdens het verhuren van onze woning in Eindhoven.Wij hebben erg fijne ervaring met Stoit groep gehad. Vriendelijke en deskundige medewerkers en je krijgt meteen antwoord op je vragen. Ze zijn ook goed bereikbaar.

Arno van de spijker

We zijn heel goed geholpen om een huurder te vinden voor ons huis. Er zijn snel nieuwe huurders gevonden nadat de vorige huurders vertrokken. De overgang is goed geregeld en soepel verlopen. Stoit bedankt.

leonvandenoever

leonvandenoever

Momenteel al 7 jaar mijn appartement in de verhuur bij Stoit. Ze weten altijd snel huurders te vinden, dus in 7 jaar maar 1 maand leegstand gehad. Full service bureau, aanrader voor zowel huurder alsmede verhuurder.