Hoe verhuur ik snel mijn woning?
Kenniscentrum Verhuur

Hoe verhuur ik snel mijn woning?

Uw woning verhuren kan financieel gezien zeer aantrekkelijk zijn. U ontvangt iedere maand huurinkomsten en u kunt gemeenschappelijke belastingen en heffingen bij een gestoffeerde woning doorberekenen aan de huurder. Bovendien is de woning voorzien van sociale controle en wordt het verwarmd en op orde gehouden. Zeker als u zelf voor enkele jaren in het buitenland gaat wonen, is het verhuren van uw woning een slimme zet.

Staat de woning echter enige tijd leeg, dan kan dit aardig in de papieren gaan lopen. Het is dus zaak om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken om eventuele leegstand te voorkomen. Hoe u dit doet, dat leest u hier:

1) Zorg voor professionele fotografie
Een foto zegt meer dan duizend woorden, dat is in de verhuurbranche niet anders. De kwaliteit van de foto’s is hierbij ook zeker van belang. Stoit werkt samen met een professioneel bedrijf die een uitgebreide fotoserie van uw woning maakt. Alle ruimtes in de woning worden op een zo gunstige manier vastgelegd. Dit bedrijf kan eveneens plattegronden maken, om een beeldvorming te geven van de indeling van uw woning. In praktijk merken we dat huurders eerder geneigd zijn om bij woningen met een nette presentatie een bezichtiging aan te vragen.
Let tijdens het maken van de foto’s ook op de details. Zorg dat de woning netjes is, dat er genoeg lichtinval aanwezig is en dat de aankleding in orde is. De kans op een bezichtiging en uiteindelijk verhuur van uw woning neemt met de professionele fotoreportage aanzienlijk toe! Tips voor de fotografie van uw woning vindt u hier.

2) Alle voorzieningen paraat
Nog een tip om de kans op het sneller verhuren van uw woning te vergroten is om uw woning te voorzien van moderne apparatuur. Een vaatwasser, draadloze internetvoorzieningen, een vriezer en een flatscreen televisie behoren bij gemeubileerde woningen tegenwoordig tot de standaarden. Zeker expats hechten hier veel waarde aan en hebben deze apparaten hoog op het verlanglijstje staan! Zorg dat de apparaten werkzaam zijn en dat handleidingen aanwezig zijn. Om bij gemeubileerde verhuur niets te vergeten, helpen we u graag op weg met de inventarislijst.

3) Hygiëne van de woning op orde
Een frisse uitstraling van de woning wordt direct opgemerkt bij een eerste bezichtiging, bovendien blijft de eerste indruk vaak het langste hangen. Zorg daarom dat het schilderwerk netjes in orde is, dat eventuele boorgaten of beschadigingen op de muur zijn weggewerkt en dat er een frisse geur in de woning hangt. Vooral expats geven vaak de voorkeur aan een woning zonder tapijt. Bovendien is een laminaat-, kunststof- of tegelvloer ook gemakkelijker in onderhoud en u heeft minder kans op gebruikerssporen. Snel uw woning verhuren wordt realistischer als de staat van het object in orde is en te allen tijde netjes.

4) Richt de woning neutraal, maar huiselijk in
Om de kans op het verhuren van uw woning zo groot mogelijk te maken, wilt u natuurlijk een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Daarom is het verstandig uw woning zo neutraal mogelijk in te richten en uitsprekende kleuren en stijlen te mijden. Uiteraard kunt u de woning wel inrichten met enige decoratie om een huiselijk gevoel over te brengen. De huurder zal de woning tijdens de huurperiode uiteindelijk naar eigen smaak inrichten.

5) Stel uzelf flexibel op
Hoe minder condities u stelt, hoe toegankelijker uw woning wordt. De kans op verhuur is bij een woning met weinig clausules groter. Als het niet wezenlijk van belang is, dan raden we u af om te werken met een leegstands- of diplomatenclausule. Probeer uzelf te verplaatsen in een huurder en probeer huisregels te beperken.

6) Plaats een huismap in de te verhuren woning
Heeft u een nette, uitgewerkte huismap in uw woning liggen, dan wekt u bij de huurder de indruk dat u uw zaakjes netjes op orde heeft, het geeft de huurder een comfortabel gevoel dat alles is gedocumenteerd en de huurder heeft iets om op terug te vallen mocht hij vragen hebben.

7) Sleutels en alarmcode bij de makelaar
Om uw woning snel te verhuren, helpt het als alle benodigdheden voor een bezichtiging en oplevering al bij de makelaar liggen.

Sleutels en alarmcode bij de makelaar

Voornamelijk expats zijn er bij gebaat wanneer een bezichtiging of een oplevering op zeer korte termijn kan plaatsvinden. Zorg dus dat de makelaar is voorzien van de sleutels en eventueel de alarmcode, de afvalpas en de

afstandsbediening voor de parkeergarage om de kans op het mislopen van een eventuele verhuur door vertraging zo klein mogelijk te maken.
Wilt u meer informatie over het succesvol verhuren van uw woning en gebruik maken van onze full service dienstverlening? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen voor verhuurders of neem contact met ons op via onderstaande knop.

Contact

Terug naar overzicht

Gerelateerde artikelen