Show filters

Blog

Een huis kopen en verhuren
Verhuur

De spaarrente is laag en de huurprijzen stijgen. Reden genoeg om een huis te kopen en te verhuren. Maar waar moet je op letten bij een beleggingswoning?

Inbraak voorkomen - Stoit Groep
Algemeen
Huur
Verhuur

Wanneer er ingebroken wordt in uw woning is dit vervelend. Naast diefstal van eigendommen van de bewoner, is er vaak ook een fikse schade door braak en vernieling. Daarbij blijven bewoners ook nog eens achter met een onveilig gevoel in de woning.

Een inbraak is nooit volledig te voorkomen. Maar wat kunt u doen om een inbraak te vermijden? Hoe maakt u het een inbreker extra moeilijk? En hoe goed is uw huis nu eigenlijk beveiligd?

Verhuizen
Algemeen
Huur
Verhuur

De huurprijzen in Nederland nemen toe. Vooral in Eindhoven stijgen de prijzen snel. In de lichtstad is de huurprijs het afgelopen jaar met maar liefst 9,7% toegenomen. Dat is flink meer dan in andere grote steden als Amsterdam en Den Haag.

Voor dit onderzoek naar de huurmarkt in Nederland zijn de gemiddelde huurprijzen van het eerste kwartaal van 2018 vergeleken met die van het eerste kwartaal van 2019.  

30 procent regel, belastingvoordeel voor expats
Verhuur

Wat is de 30% regeling voor expats? En waarom is deze regeling een goede reden om aan expats te verhuren? In deze blog leggen we het uit.

Verhuur

Wat mag een verhuurder rekenen aan de huurder voor bijkomende kosten naast de huur? Onderstaand artikel legt dit uit. Dit artikel is geschreven door de experts van VDB Advocaten en Notarissen.

Tuinonderhoud huurwoning | Stoit Groep
Algemeen
Huur
Verhuur

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van mijn huurwoning? Wat zijn de plichten van de huurder? En wat moet de verhuurder doen?

Toeristenbelasing verhuur airbnb huis of appartement
Verhuur

Hoe voorkom je toeristenbelasting wanneer je jouw woning via Airbnb verhuurt? Heel simpel: verhuur je woning voor langere tijd via Stoit Groep.

Stoit-verhuurd
Verhuur

Je hebt een huis of appartement dat je wilt verhuren. Of je wilt een huis of appartement aankopen voor verhuur. Vastgoed kan een goede investering zijn. Als u het goed aanpakt natuurlijk. Je hoort ook weleens horrorverhalen. Daar wil je natuurlijk verre van blijven. In deze blog zetten we 6 voordelen van verhuren via een verhuurmakelaar op een rijtje.

Huurwoning brandveilig maken
Verhuur

Voordat je je woning aan expats kunt verhuren, is het belangrijk dat alles op orde is. Als verhuurder dien jij er voor te zorgen dat de huurders je woning op een veilige wijze kunnen gebruiken. Stel dat er brand uitbreekt in het huis wat jij verhuurd hebt en het blijkt dat je huis niet brandveilig was. Behalve dat je niet moet denken aan het drama en het letsel, kan bij nalatigheid de verantwoordelijkheid bij de huiseigenaar worden neergelegd. Dit is natuurlijk een uitzonderlijke situatie, maar het kan gebeuren. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat zijn expats
Verhuur

Wanneer je een woning in Nederland wilt verhuren, dan is één optie die je hebt het verhuren aan expats. Maar wat betekent dat precies voor jou als verhuurder en wat voor soort huurders zijn deze expats?

 

Wat zijn expats?

Expats zijn mensen die voor werkredenen meestal tijdelijk in een ander land met ook een andere cultuur wonen. We hebben het hier over hoogopgeleiden die tijdelijk in een ander land werken. En deze expats hebben dus ook een tijdelijke woning nodig.

Short stay verhuren
Verhuur

Wat zijn nu precies de voordelen van Short Stay Huren? Dat leest u in deze blog! Wilt u zelf uw woning gaan verhuren? Neem dan contact met ons op.

For rent_For sale
Verhuur

Wanneer de verkoop van uw woning niet wil vlotten en uw nieuwe huis al is aangekocht, kunt u overwegen om uw koopwoning te gaan verhuren. Dit kan financieel gezien aantrekkelijk zijn én de woning is voorzien van sociale controle. Maar hoe zit het dan met het verkoopproces vraagt u zich vast af? Verhuren op basis van de leegstandswet is in dit geval een optie. U kunt uw woning namelijk nog in de verkoop houden en in de tussentijd ontvangt u huurinkomsten. Wij vertellen u graag alles over de leegstandswet voor de verhuur van uw koopwoning.

Verhuren_Tijdelijk
Verhuur

U heeft een unieke kans gekregen om voor een aantal jaar in het buitenland te werken die u zeker niet kunt laten liggen. Of misschien heeft u zelf wel de keuze gemaakt om Nederland tijdelijk te verlaten voor een sabbatical? Enorm spannend! U dient namelijk niet alleen van alles te regelen voor uw nieuwe woonbestemming, maar als u een woning in Nederland bezit zult u hier ook keuzes over moeten maken. Wij informeren u graag hoe het precies zit met de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur van uw eigen woning.

Investeren_in_vastgoed
Verhuur

Nu de rentes bijna tot het dieptepunt zijn gezakt, wordt sparen steeds minder interessant. Om die reden wordt er vaak naar alternatieven als beleggen gezocht. Heeft u wel eens aan de optie gedacht om te investeren in onroerend vastgoed? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vastgoedfotograaf
Algemeen
Verhuur

Voor het maken van een goede fotopresentatie is het van belang dat uw woning er op zijn best uit ziet. Daarmee bepaalt u zelf mede het resultaat van de foto's. Over het algemeen betekent dit natuurlijk goed schoonmaken en opruimen, maar met de volgende checklist zet u helemaal alle puntjes op de ‘i’!

Hoe verhuur ik snel mijn woning?
Verhuur

Veelgestelde vragen voor verhuurdersUw woning verhuren kan financieel gezien zeer aantrekkelijk zijn. U ontvangt iedere maand huurinkomsten en u kunt gemeenschappelijke belastingen en heffingen bij een gestoffeerde woning doorberekenen aan de huurder. Bovendien is de woning voorzien van sociale controle en wordt het verwarmd en op orde gehouden. Zeker als u zelf voor enkele jaren in het buitenland gaat wonen, is het verhuren van uw woning een slimme zet.

Staat de woning echter enige tijd leeg, dan kan dit aardig in de papieren gaan lopen. Het is dus zaak om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken om eventuele leegstand te voorkomen. Hoe u dit doet, dat leest u hier.

Huurovereenkomst wordt getekend
Verhuur

Op 12 april 2016 is het wetsvoorstel Doorstroming huurmarkt aangenomen door de Eerste Kamer. Het wetsvoorstel bevat diverse ingrijpende wijzigingen in het huurrecht voor woonruimte.

De voor de markt meest opvallende wijziging betreft de mogelijkheid tijdelijke huurcontracten te sluiten, waarbij de huurder aan het einde van de huurtermijn zal moeten vertrekken.

Het wetsvoorstel doorstroming huurmarkt breidt via een wijziging van het Burgerlijk Wetboek de mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten uit.

Woning inrichten voor de verhuur
Verhuur

De eerste indruk is belangrijk.  De basis van een goed verhuurklaar huis is netheid, ruimte en rust. Maak het huis daarom goed schoon en ruim op. Vooral de badkamer en de keuken zijn hierbij belangrijk. Zet niet teveel spullen op het aanrecht en leg slechts een paar handdoeken in de douche. Door de kamers relatief leeg te presenteren, wordt ruimte gecreëerd. Het is ook belangrijk om kleine reparaties te laten uitvoeren. Een loszittende deurkruk of een druppelende kraan geeft een onverzorgde indruk, waardoor de woning slecht onderhouden lijkt.

inboedelverzekering bij verhuur
Verhuur

Als particuliere verhuurder wilt u graag goed verzekerd zijn als u uw woning (tijdelijk) gaat verhuren.

Dat was tot voor kort lastig. Gelukkig speelt een aantal verzekeraars in op de huidige trend van woningdelen en/of verhuren, zodat het verzekeren van je woonhuis en je inboedel een stuk gemakkelijker wordt.
MagicPlan-Floorplaner
Algemeen
Huur
Verhuur

Platte gronden van uw woning!  Maak ze zelf eenvoudig met MagicPlan en Floorplanner.

Mooie foto’s en duidelijke platte gronden horen bij een goede presentatie van uw woning. Nu kunt u zelf eenvoudig de plattegronden maken. Meet sneller de ruimtes op op een leuke manier. Met software als floorplanner en Magicplan maakt u snel en eenvoudig duidelijke 2D en 3D platte gronden.

tijdelijke-huurcontracten
Verhuur

Wat verwacht een nieuwe huurder van een gemeubileerd huis of appartement? Huurders voor de gemeubileerde woningen hebben vaak niet meer dan een koffer met kleren en een laptoptas bij zich.

Naast een complete inventaris ligt er linnengoed klaar en zijn er o.a. handdoekenaanwezig. Om bij gemeubileerde verhuur niets te vergeten hebben we hier een voorbeeld inventarislijst voor u. Deze is ook als word document te downloaden www.STOIT.nl/download/inventarislijst.doc.

Snel verhuren
Verhuur

Sneller verhuren? Wat kunt u doen om de leegstand te minimaliseren en wat zijn de meest voorkomende fouten van andere verhuurders. We zetten ze voor u op een rijtje.

herininrichten woning
Verhuur

Het is voor u van groot belang dat uw woning snel wordt verhuurd, maar dan, na verloop van voor u te veel tijd en na meerdere bezichtigingen, is er nog steeds geen huurder. Een reden kan zijn dat de inrichting van uw huis niet ‘verhuurklaar’ is.

huurprijs stijging
Verhuur

Pararius.nl bracht eind januari een bericht uit over cijfers van de verhuurmarkt in Nederland. Wij bij Stoit Groep zien in de regio Zuidoost Brabant een groeiende vraag bij onze zakelijke relaties. Ook staan woningen gemiddeld korter te huur bij ons kantoor.

Verhuur met kartonnen meubelen
Verhuur

U wilt dolgraag uw huis verhuren, maar niemand lijkt geïnteresseerd. Misschien komt dat wel omdat er geen meubels meer in staan. Dat schrikt potentiële huurders af. Ze kunnen zich niet zo goed voorstellen hoe de woning er mét meubels uit zou zien en daardoor krijgen ze niet de juiste indruk.

Hoe laat je in een kaal, leegstaand huis zien hoe gezellig het er kan zijn? Kartonnen meubels kunnen de oplossing zijn om de verkoop te bevorderen.

Valkuilen appartement verhuur
Verhuur

Een lange, verre reis, een positie in het buitenland, overwinteren in Benidorm? Het nieuwe huis al gereed, maar het oude nog niet verkocht? Dubbele woonlasten ongewenst? Het zijn voorbeelden waarbij tijdelijke verhuur ofwel tussenhuur een uitkomst kan bieden. Met de invoering van het nieuwe huurrecht in augustus 2003 zijn de regels omtrent het tijdelijk verhuren van woonruimte niet gewijzigd. De valkuilen welke onder het oude recht reeds bestonden voor een verhuurder, zijn daarmee onverminderd blijven bestaan.